Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dončić i Slovenija nisu uspjeli isprati gorak okus nakon poraza od Kanade

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Litve borit će se za peto mjesto na Mundobasketu nakon što je u utakmici za plasman od petog do osmog mjesta svladala Sloveniju sa 100:84.

U ovakvim utakmicama gdje se takmiče ekipe kojima je izmakla glavna nagrada ne odlučuje toliko kvaliteta koliko sposobnost brže regeneracije i oporavka. Očito su Litvanci lakše prebrodili poraz od 20 poena razlike protiv Srbije nego Slovenci koji su izgubili u prilično neizvjesnoj utakmici protiv Kanade. Ili je naprosto, za Litvance bio važan dodatni dan odmora. Epilog je da će se dvije baltičke selekcije Litve i Latvije boriti za peto mjesto, dok će se za sedmo mjesto natjecati susjedi Slovenija i Italija.

Na kraju poraz Slovenije, čak i dosta uvjerljiv. Prva četvrtina odredila je tok susreta, a Litvanci su je dobili 33:21. U drugoj i trećoj održavala se ta dvoznamenkasta razlika, a onda je sve bilo riješeno serijom 14-4 u posljednjoj četvrtini kada je Litva prišla na 92:69.

Jonas Valanciunas predvodio je pobjednike s double-double učinkom od 24 poena i 12 skokova, dok je Kuzminskas upisao 14 koševa. S druge strane Luka Dončić bio je najučinkovitiji s 29 koševa, ali daleko od šuterskog raspoloženja s obzirom da je iz igre gađao 7/21, a iz igre 4/13. Dok je Tobey upisao 13 poena i devet skokova. (Foto: FIBA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,