Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dan odluke! BiH večeras u Mađarskoj igra ključni meč za plasman na SP

Preuzmite sliku

Košarkaši Mađarske i BiH večeras od 19,00 sati u gradu Szombathley igraju meč posljednjeg kola grupe K kvalifikacija za SP.

Mađarska je bez šansi za plasman na Mundobasket, dok je naša selekcija još uvijek u igri za odlazak na smotru najboljih na svijetu.

BiH će se prvi put u historiji plasirati na SP ako pobijedi večeras Mađarsku te Crna Gora na svom terenu izgubi od Češke (i taj duel se igra od 19,00 sati).

Iz naše grupe na SP su se već plasirale Litvanija i Francuska, a treći putnik se traži između Crne Gore i BiH.

Crna Gora i BiH trenutno imaju po šest pobjeda i pet poraza, ali Crnogorci imaju bolji međusobni duel te ih pobjeda protiv Češke sigurno vodi na Mundobasket.

Naš selektor Adis Bećiragić za večerašnju utakmicu u Mađarskoj računa na sljedeće igrače:

Miralem Halilović, John Roberson, Amar Gegić, Adin Vrabac, Kenan Kamenjaš, Aleksandar Lazić, Haris Delalić, Amsal Delalić, Sani Čampara, Đorđe Topolović, Ismet Sejfić i Ajdin Penava.

Bh. reprezentativac Haris Delalić je uoči susreta kazao da su njegovi saigrači i on jako motivisani.

“Iza nas je izuzetno teška i bitna utakmica protiv reprezentacije Crne Gore. U Mejdanu smo poslije toliko godina ostvarili pobjedu. I dalje smo u igri za Svjetsko prvenstvo. Sada nas očekuje još jedna teška utakmica protiv Mađarske, koju smo prethodno dobili u Skenderiji. Ne smijemo se opuštati, moramo maksimalno ozbiljno ući, jako smo motivisani. Otvara nam se prilika da po prvi put odemo na Svjetsko prvenstvno i nadam se da ćemo to ostvariti”, riječi su Delalića.

Utakmicu Mađarska – BiH direktno prenosi kanal Sport Klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje