Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. juniorke prokockale 18 razlike i izgubile od Poljske

Preuzmite sliku

Juniorska (U-18) reprezentacija BiH poražena je od Poljske u 3. kolu Grupe “D” Evropskog prvenstva za košarkašice koje se igra u Sarajevu rezultatom 86:87 nakon produžetka. Po četvrtinama 23:19, 18:16, 19:16, 11:20, 15:16.

Iako su u prvom poluvremenu naše cure imale i plus 14, Poljakinje su ušle u seriju te u finišu prvog dijela smanjile zaostatak na šest poena (41:35).

U nastavku su izabranice Slaviše Ožegovića vodile i sa 18 poena razlike (60:42), međutim često je dolazilo do pada u igri naše selekcije koji je držao Poljsku u igri.

Na pet i pol minuta do kraja Poljakinje su čak i povele 62:63, a vodile su i još u nekoliko navrata. Imala je BiH i šut za pobjedu kod rezultata 71:71, ali je Mitrić promašila i otišlo se u produžetke.

Bilo je neizvjesno i u produžetku, ali umor je učinio svoje. Unatoč podršci naših navijača u Maloj dvorani Skenderija, Poljakinje su slavile minimalnu pobjedu.

U našoj Grupi “D” Latvija je pobijedila sve tri utakmice, Litvanija je druga sa dvije pobjede i porazom, BiH treća sa pobjedom i dva poraza, dok je takav omjer imala i Poljska.

BiH je sutra slobodna, a za dva dana na rasporedu je utakmica osmine finala protiv Španije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,