Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najvećih boraca ikada: “Cro Cop” objavio kraj karijere (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mirko “Cro Cop” Filipović objavio je kako zbog brojnih povreda prekida svoju dugogodišnju borilačku karijeru.

Legenda borilačkog sporta u Hrvatskoj Mirko “Cro Cop” Filipović objavio je na svom Facebook profilu kako zbog brojnih ozljeda prekida svoju dugogodišnju borilačku karijeru.

Filipović je na društvenoj mreži napisao da je morao otkazati planiranu borbu u Seulu zbog ozljede ramena, zadobivene na početku priprema. Kako navodi, pokušao je na sve načine zaliječiti povredu, ali s obzirom da bi morao mirovati, borba je otkazana.

Zbog brojnih povreda te nužnih redovnih terapija, Filipović je napisao da je došao do kraja borilačkog puta. On je dodao da bi mu iduća borba bila 80-ta profesionalna, a “to je jako puno”. Filipović je na kraju poruke napisao da se oprašta od borilačke karijere.

Bogata karijera

Ovo nije neka trenutna odluka, jer sam nesretan radi svega toga, već moja konačna odluka. I to je najbolje za mene. Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora i na zdravlje svoje misliti. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam, vjerujem, dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i u K-1, i nemam za čim žaliti. Hvala svima koji su me pratili i podržavali, a meni ostaju prekrasne uspomene i sjećanja, zaključio je Filipović.

Filipović je u kickboxingu ostvario 31 pobjedu i osam poraza, a najveći uspjeh mu je K-1 naslov osvojen 2013. U organizacijama MMA-a je upisao 31 pobjedu i ima 11 izgubljenih mečeva, te dva neodlučena i jedan “no contest”, a 2006. je osvojio PRIDE-ov Grand Prix.

U amaterskom boksu je ostvario 40 pobjeda i pet poraza. Pred svojom publikom 2013. u zagrebačkoj Areni osvojio je K-1 World Grand Prix i tako postao tek drugi čovjek u historiji koji je osvajao naslove u K-1 i MMA-u. Godinu dana poslije osvojio je IGF pojas prvaka, pobijedivši bivšeg olimpijskog pobjednika u judu Satoshija Ishija. (balkans.aljazeera.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje