Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husref Musemić za Tuzlanski.ba: U Prijedor idemo odigrati utakmicu za Azmira Husića

Preuzmite sliku

Nakon što je Azmir Husić najavio povlačenje sa mjesta predsjednika FK Sloboda u trenutku kada je klub iz Rudarske br.2 prvi na tabeli šok i nevjerica zavladali su među navijačima i ljubiteljima fudbala u Tuzli.

Povodom novonastale situacije u redovima Crveno-crnih razgovarali smo i sa šefom stručnog štaba FK Sloboda Husrefom Musemićem.

Svi se nadamo da neće ostati na ovome, da će ipak prevladati zdrav razum. Svi znamo prije 2-3 godine gdje je Sloboda bila i šta je bila. Ne postavlja se ovdje samo pitanje gdje će Sloboda završiti ovu godinu, već se postavlja pitanje da Sloboda u ovom trenutku treba da iskoristi sve ovo da se organizuje tako dobro da narednih 10-20 godina bude stabilna ekipa u samom vrhu bh. fudbala“ – kazao je na početku razgovora za Tuzlanski.ba trener FK Sloboda Husref Musemić.

Vi znate kada je gosp. Husić došao u klub kakva je situacija bila. Pogledajte danas koliko se toga uradilo. Pitanje je ko bi od nas sve bio tu da njega nije bilo. Prvi ja sumnjam da bi bio tu“ rekao je trener Crveno-crnih u nastavku razgovora na naš portal.

Ja ne znam zaista kakvi su bili dogovori predsjednika i ljudi koji predstavljaju Grad Tuzla. Ko, šta, kome, kako, koliko, ali očigledno je da neke prethodno dogovorene stvari nisu ispoštovane. Međutim, jedno je sigurno ovakva prilika se ne smije propustiti“ – smatra Musemić i dodaje:

Kako sam ja razumio gosp. Husića njega najviše opterećuju dugovanja koja su se nagomilovala ranijih godina, to je po njegovim riječima najveći problem. U tom pravcu je tražio podršku od strane Grada ali izgleda da nije do toga došlo u potrebnoj mjeri.

  • husref-press-konferencija34
  • Na pitanje šta i kako dalje ukoliko odluka predsjednika u ostavci Azmira Husića bude konačna, Musemić je kazao:

    Ja još uvijek vjerujem da postoji neki promil nade da se stvari okrenu. Husić je u ovu ekipu uložio dosta svog novca, živaca, vremena, truda i rada. Šteta bi bila da sad sve padne u vodu“ – smatra naš sagovornik.

    Pitali smo Musemića da li je i koliko informacija o ostavci Azmira Husića poljuljala atmosferu u svlačionici?

    Ne vjerujem da će sve to puno imati uticaja na igrače, mada svi smo živa bića. Sigurno da je teško biti ravnodušan. Mi ćemo se potruditi da se adekvatno pripremimo za narednu utakmicu koju igramo u Prijedoru. Prije današnjeg treninga imao sam kratki sastanak sa igračima i dogovorili smo se da ovo pokušamo ostaviti po strani par dana u nadi da će se pronaći neko rješenje za dobro svih“ – smatra Musemić.

    Obzirom da uskoro slijedi prvenstvena pauza pitali smo Musemića kakav je plan za naredni period?

    Pauza koja slijedi je relativno duga jer neće biti utakmica, ali nije duga da se riješe neki drugi problemi. Tu mislim na licenciranje, na dobijanje svih potrebnih dozvola za narednu sezonu, pa izlazak u Evropu itd, itd… Ima dosta tih problema koji opterećuju klub i gosp. Husića od ranijih godina. On je dosta tih stvari i uspio da riješi ali jednostvano ne može sve“ – istako je trener ekipe koja trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli BHT Premijer lige.

  • husref-musemic-zaglavlje
  • Na kraju razgovora za Tuzlanski.ba Musemić je istakao:

    Dolazak u Tuzlu je prvi put u mom životu da odem od kuće i svoje porodice. Trenirao sam Sarajevo, Olimpic, Čelik ali nikada nisam ostavljao ženu i djecu. Sve to predstavlja pokazatelj da sam u razgovoru sa Husićem zaključio da je čovjek preozbiljan, mlad, ambiciozan i željan dokazivanja. Najbitnije od svega je što je Husić pokazao kako je osoba od riječi, kako prema meni tako i prema igračima. Jer on kad kaže nešto da će tako biti, zaista tako i bude. Uvijek održi svoje obećanje, što je prava rijetkost danas obzirom u kakvom vremenu živimo” .

    U Prijedor idemo odigrati utakmicu za Azmira Husića. Dosta nas ovdje sigruno ne bi bilo da on nije bio na čelu kluba, poručio je za kraj razgovora Husref Musemić. (Tuzlanski.ba)

    “Sada je napravljena možda i bolja Sloboda nego što je bila u bivšoj SFRJ, iz toga razloga mi je takođe jako žao zbog svega“ – kazao je Zajko Zeba…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje