Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su na stadionu Tušanj pred oko 2.000 gledalaca protiv ekipe Čelika odigrali revanš susret 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sloboda je zasluženo savladala Čelik rezultatom 2:1 i sa ukupnim skorom 3:2 izborila plasman u narednu rundu Kup takmičenja.

Igrači Husrefa Musemića već u 7 minuti majstorijom kapitena Zajka Zebe sa oko 18 metara dolaze do prednosti od 1:0. Rano vodstvo domaćeg tima “probudilo” je goste iz Zenice koji uspijevaju poravnati rezultat preko Marina Popovića u 29 minuti.

Čelik je nakon izjednačenja preuzeo terensku inicijativu stvorio nekoliko dobrih prilika pred golom Kenana Prića, ali je domaća odbrana pravovremeno intervenisala.

  • sloboda-celikIMG_0816
  • Do kraja prvog poluvremena i Sloboda je imala nekoliko izglednih prilika za postizanje gola ali nije bilo promjene rezultata.

    Početkom drugog poluvremena Musemić iz igre je izveo Ahmetovića, a umjesto njega u igru uveo Krpića.

    Prva prava prilika za domaće dogodila se već u 46 minuti kada je Kostić šutirao a golman Čelika krajnim naporom uspijeva odbraniti njegov udarac.

  • Utakmicu između Slobode i Čelika posmatrao i selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković.
  • U 8 minuti drugog poluvremena šef stručnog štaba Crveno-crnih Husref Musemić pravi i drugu izmjenu. Iz igre je izašao Škahić kojeg je na terenu zamijenio Veselinović.

    Musemić je u 70 minuti zbog povrede iz igre izveo i strijelca prvog gola Zajka Zebu a umjesto kapitena Crvno-crnih u igru je ušao Kiso.

    Puno bolje izdanje Slobode publika na Tušnju gledala je tokom drugog poluvremena, lijepa i lepršava igra mogla je biti krunisana golom kada je u 78 minutu na ubacivanje Efindića sa desne strane Sulejman Krpić pogodio stativu Čelika.

    Trenutak odluke dogodio se u posljednjem minutu utakmice kada je Sulejman Krpić na asistenciju Mehmedagića šutirao glavom i savladao golmana Čelika iz neposredne blizine i tako svojoj ekipi donio plasman u naredni krug Kupa BiH. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,