Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi ovosezonski poraz: Košarkašice Banovića savladale Jedinstvo BH Telecom u Mejdanu

Preuzmite sliku

Drugi poraz u ovoj sezoni upisale su košarkašice tuzlanskog Jedinstva BH Telecom. U 12.kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine su poražene u Mejdanu od RMU Banovići sa 81:76, što možemo svrstati u iznenađenje kola jer su izabranice Mare Lakić Brčaninović bile favoritkinje u ovoj utakmici.

U prvom periodu igre gledala se uglavnom izjednačena igra, povele su domaće sa 12:2, i nakon što je semafor nakon 10 minuta utakmice pokazivao 19:16, činilo se da će domaće igračice upisati i devetu pobjedu u prvenstvu. Međutim, u drugom periodu igre ekipa iz Banovića koju sa klupe vodi nekadašnji trener Jedinstva Goran Jurčenko, preuzimaju vodstvo, te na poluvremenu vode sa čak 41:26. To je ispostavilo se, bila u ključna četvrtina jer se mlade košarkašice Jedinstva nisu uspjele u potpunosti vratiti u utakmicu.

Drugo poluvrijeme nije donijela mnogo promjene. Iskusnije gošće mnogo bolje, a u jednom momentu prednost je iznosila +13, bilo je 48:61. Igrčaice iz Banovića su prednost uspješno držale do 34. minute kada Jedinstvo stiže do izjednačenja 65:65. U finišu utakmice iskusne Banovićanke igraju mirnije i sa manje grešaka, te dolaze do sedme pobjede u prvenstvu. Domaće igračice su uspjele samo posljednji period igre riješiti u svoju korist, minimalno 21:20, što je bilo nedovoljno za pozitivan rezultat.

Ponovo je najefikasnija u domaćem timu bila Melisa Brčaninović sa 28 poena, Naida Glotić postigla je 17, a Anela Alagić 11 poena.

RMU Banovići je do pobjede predvodila Dijana Bugariun sa 23, Maida Rahmanović postigla je 20 uz četiri trojke, a Danira Musić i Dženita Ikanović po 17 poena.

Ostali susreti 12. kola igraju se danas i sutra. Željezničar dočekuje Orlove, prvoplasirani Play off Slobodu, a Mladi Krajišnik Rudar. (RTV7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje