Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crveno-crni spremni za revanš meč osmine finala Kupa BiH

Preuzmite sliku

Povodom uzvratnog susreta osmine finala Kupa BiH u prostorijama SD Sloboda danas je održana konferencija za medije.

Na stadionu Tušanj u uzvratnom susretu osmine finala Kupa BiH gostuje Čelik, a iz tabora Slobode poručuju da je prvenstveni poraz od Sarajeva već zaboravljen i da se ekipa u potpunosti fokusirala na starog rivala iz Zenice.

Podsjećamo, prvi susret osmine finala Kupa BiH odigran na Bilinom polju okončan je bez pobjednika (1:1).

Najbitnije u meču je da mi budemo pravi. Spremili smo se za ovakav tempo tijesnog rasporeda odigravanja utakmica i mogu reći da maksimalno spremni dočekujemo Čelik. Nakon Sarajeva ekipa je dobila dodatnu motivaciju i naši fudbaleri su spremni da svima pokažu zbog čega su tu gdje se trenutno nalazimo na prvenstvenoj tabeli i u kupu“, poručio je novinarima Nedim Omerović, prvi pomoćnik šefa struke Husrefa Musemića.

Omerović dodaje da između naše ekipe i Zeničana nema tajni, jer će sutrašnji meč biti treći međusobni duel ove sezone:

Dobro se poznajemo sa Čelikom i u odnosu na prvi susret kupa znamo da oni ništa ne mijenjaju. Igraju sistem koji njima odgovara, a najopasniji pojedinac u njihovim redovima je Karić koji je jedan od najboljih napadača u ligi. Kup je sam po sebi kocka takmičenje, no sigurno je da mi nismo u situaciji da jurimo rezultat tako da u sutrašnjem meču očekujem jednu ‘partiju šaha’!“.

Sjajni čuvar mreže Crveno – crnih Kenan Pirić nije krio optimizam pred revanš meč sa Čelikom:

Čelik jeste neugodan protivnik sa par kvalitetnih pojedinaca, ali mi smo bolja ekipa. To ćemo pokazati na terenu i mogu reći da smo spremni za prolazak dalje!“.

Na pitanje novinara šta se može očekivati u slučaju da dođe do penala, Pirić je kratko i jasno poručio: “Prolazimo!“.

  • press-sloboda-kup-bihIMG_0758
  • Utakmicu sa Čelikom propustiće već duže vremena povrijeđeni Mujić, dok je pod znakom pitanja nastup Stjepanovića, koji je u nedjeljnom susretu sa Sarajevom istegnuo ložu. Povreda nije teže prirode, ali do sutra će se procijeniti hoće li biti u kombinaciji i za utakmicu.

    Uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH sa Čelikom igra se sutra (srijeda, 04. Novembar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 13:30 sati.

    Pravdu na ovom meču dijeliti Vladimir Bjelica (I. Sarajevo). Njegovi pomoćnici biće Haris Baković (Sarajevo) i Ratko Kunić (Banjaluka). Četvrti sudija je Dragan Petrović (Banjaluka), delegat je Davor Ristović (I. Sarajevo), a posmatrač Vlado Liščinski (Prijedor).

    Cijene ulaznica za utakmicu su 7 (tribina sjever) odnosno 10 KM (tribina zapad), sezonske ulaznice nisu važeće za nastupe Slobode u Kup takmičenju.

    Besplatan ulaz je omogućen za sve članove UG Prijatelji FK Sloboda. Na ovaj način FK Sloboda Tuzla želi izraziti zahvalnost za aktivnosti koje Udruženje provodi sa ciljem jačanja kapaciteta FK Sloboda Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,