Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro Blažević: “Džeko bi mogao biti prvi strijelac na Svjetskom prvenstvu u Brazilu” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio konačan spisak svih fudbalera na koje računa na predstojećem premijernom mundijalskom nastupu u Brazilu.

Na spisku nije bilo većih iznenađenja, pozivnice za Brazil Pape nije poslao na adrese Adnana Zahirovića i Miroslava Stevanovića dok će Elvir Rahimić biti dio stručnog štaba.

Nijedan igrač iz domaće bh. Premijer lige nije se našao na spisku selektora Sušića, što trenera FK Sloboda Ćiru Blaževića nije previše iznenadilo.

Također Blažević smatra da je Sušić pametno i mudro odabrao sve fudbalere koji će braniti boje Bosne i Hercegovine u Brazilu.

Šta će mu više od dva napadača, danas opasnost za protivnički gol dolazi iz središnjice pa čak i iz trećeg plana” smatra Blažević.

Na pitanje šta mogu Zmajevi napraviti u Brazilu, Ćiro je kazao da bi Edin Džeko mogao biti novi Šuker aludirajući na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine kada je upravo Blažević sa reprezentacijom Hrvatske bio treći na Svijetu, a Davor Šuker dobio nagradu “Zlatna kopačka”. Opširnije u video prilogu članka….(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje