Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bundesliga: Monchengladbach nanio prvi poraz Bayernu, asistencija Ibiševića u pobjedi Herthe (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Petnaesto kolo Bundeslige donijelo je prvi poraz Bavarca koji su na gostovanju kod Borrusije Monchengladbach. Ibišević je odigrao 90 minuta u pobjedi Herthe protiv Leverkusena upisavši asistenciju, ali se nije upisivao u strijelce.

Hamburg je poražen na Volksparkstadion od Mainza 1-3. Za mainz su pogađali Sampeiro i Clemens, a poraz HSV ublažio je Djorou u sudijskoj nadoknadi.

U Berlinu Hertha je ostvarila važnu pobjedu nad Leverkusenom 2-1. Domaće je u vodstvo doveo Darida na asistenciju Ibiševića. Izjednačio je Chicharito, a za 8. pobjedu Herthe i 4. poziciju na tabeli pogodio je Brooks.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Ingolstadt je na Audi Sportpark stadionu u posljednjim sekundama ostao bez tri boda. Uth je pogodio u 96. minutu za remi Hoffenheima. A gol za domaće postigao je Roger u 66. minuti.

Bobadilla je pogodio za pobjedu Augsburga na gostovanju u Kolnu. Nakon što popularni Jarčevi promašili jedanaesterac 6 minuta ranije.

Borrusia Monchengladbach je nanijela prvi poraz Bayernu na svom Borussia-Parku 3-1. Borrusia je riješila pitanje pobjednika za 14 minuta. U razdoblju od 54. do 68. minute redom su pogađali Wendt, Stindl i Johnson. Ribery je pogodio 10 minuta prije kraja za konačan rezultat utakmice. (Tuzlanski.ba)


Borussia Mönchengladbach vs Bayern München 3-1… by Matze0572

Bayer Leverkusen 2-1 Hertha Berlino, G30 by Omnisport-it

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje