Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brady: Ni sam nisam vidio loptu kada sam postigao pogodak

Preuzmite sliku

Uslovi za igru posljednjih 45 minuta su bili jako loši, gotovo na rubu regularnosti, a strijelac za Irce priznao je da ni sam nije najbolje vidio loptu kada je postizao pogodak.

Bosna i Hercegovina je jako dobro ušla u utakmicu, prijetila tijekom prvog dijela, ali onda je došao nastavak i magla koja je potpuno ubila igru. Barem do 82. minute kada su Irci postigli pogodak. Uspjeli su bh. igrači izjednačiti nakon tri minute, ali za njih bi bilo puno bolje da su uspjeli sačuvati mrežu praznom.

“I sam jedva sam vidio. Jedan od igrača odbrane je promašio loptu, na kraju sam ja došao do nje, povukao prema golu i pospremio je uz bližu stativu. Sretan sam zbog gola, ali mi je žao jer nismo zadržali prednost. Dobar je to rezultat u gostima, u ponedjeljak ćemo odigrati bolje i izboriti prolaz,” rekao je Robbie Brady RTE-u nakon utakmice i dodao:

“Nije to loš rezultat, ali mogli smo spriječiti pogodak i izdržati još deset minuta. Znali smo da imaju nekoliko igrača koji mogu zaprijetiti, ali ako ih uspijemo utišati u ponedjeljak utakmica će biti naša. Moramo odigrati malo bolje. Pristojan je ovo gostujući rezultat, ali mi smo dobra momčad i imamo sve što je potrebno da se plasiramo na Euro.”

Nikada nisam igrao po ničemu ovako lošem kao što je bila ova magla. Ali 90 minuta je iza nas, jedna utakmica manje, idemo ispočetka u ponedjeljak” zaključio je Brady, a Martin O'Neill je nastavio:

“Teren je bio sklizak, pokušali smo se izboriti s time koliko smo mogli, a u isto smo se vrijeme morali boriti i s protivnicima. Još uvijek se borimo. Nisam vidio puno toga. U jednom dijelu drugog poluvremena sam bio zabrinut da bi utakmica zbog magle mogla biti otkazana. Linijski sudac nam je rekao da on vidi jako dobro, što mi je bila novost. Robbie Brady je odlično postigao pogodak i na nekoliko nam je minuta pružio veliku nadu. Naravno da sam razočaran, ali smo bili jaki u obrani. Odbrambeni igrači su večeras bili odlični i imamo se čemu nadati u ponedjeljak. Još uvijek smo u igri i to je najvažnije(goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje