Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević objavio spisak igrača: Belgija je dobra, ali se ne bojim! (FOTO)

Preuzmite sliku

Selektori fudbalskih reprezentacija „A“ i „U-21“ Mehmed Baždarević i Darko Nestorović objavili su spisak reprezentativaca koje su pozvali za naredne utakmice kvalifikacija za predstojeća prvenstva Evrope u obje selekcije.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće utakmice protiv Belgije i Andore, koje bh. državni tim igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Baždarević je za ove izuzetno važne utakmice pozvao ukupno 24 igrača. BiH se nalazi na 5. mjestu tabele kvalifikacione grupe B, a svaki naredni poraz značio bi oproštaj od EP-a.

  • mesa-bazdarevic-press-repka (5)
  • „Belgija je dobra ekipa, ali se ne bojimo. Mi znamo šta hoćemo i idemo da napravimo dobar rezultat“, kazao je Baždarević na današnjoj konferenciji za novinare.

    Selektor Baždarević je kazao da je svjestan da veliki broj reprezentativaca ne igra u matičnim klubovima, ali naglašava da je važno da su svi u punom trenažnom procesu i da volje, motiva i optimizma ne nedostaje.

    U timu „zmajeva“ za meč u Briselu će se naći Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Marin Ančić, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin, Mario Vrančić, Senad Lulić, Tino Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec, Milan Đurić i Josip Kvesić.

  • mesa-bazdarevic-press-repka (4)
  • Utakmica Belgija – BiH se igra 3. septembra na stadionu “King Baudouin” u Briselu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije, 6. septembra, reprezentacija BiH će u Zenici igrati protiv selekcije Andore.

    Reprezentacija Velsa prvoplasirana je u grupi B sa 14 bodova iz do sada odigranih šest utakmica. Belgija je na drugom mjestu sa 11 bodova, a slijede Izrael i Kipa sa po 9. BiH je na petom mjestu sa bodom manje i svaka od preostale četiri utakmice su ključne za plasman na prve dvije pozicije u grupi koje vode direktno na Euro ili na treće koje osigurava baraž za plasman na prvenstvo u Francuskoj. Andora je posljednjeplasirana u grupi bez osvojenih bodova.

    Do kraja kvalifikacija „A“ selekcija reprezentacije BiH će 10. oktobra u Zenici igrati protiv trenutnog lidera grupe Velsa, a tri dana kasnije gostuje reprezentaciji Kipra.

  • mesa-bazdarevic-press-repka (3)
  • Danas je i selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH (U-21) Darko Nestorović objavio je spisak igrača na koje će računati za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo s Kazahstanom koja se igra 2. septembra u Sarajevu.

    Kvalifikacije selekcija U-21 su tek na početku, a BiH se nalazi u grupi sa Norveškom, Kazahstanom, Engleskom i Švicarskom. Do sada je odigran samo jedan meč u ovoj grupi u kojem je Norveška slavila domaću pobjedu nad BiH rezultatom 2:0.

    Nestorović je kazao da je pred mladom reprezentacijom težak meč, ali da je cilj pobjeda, pogotovo jer je ekipa doživjela poraz na otvaranju kvalifikacija protiv Norveške.

    Na Nestorovićevom spisku nalaze se 18 igrača, i to Kenan Pirić, Goran Karačić, Kerim Memija, Alem Merajić, Marko Mihojević, Luka Miletić, Renato Gojković, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović, Dino Bajrić, Andrej Modić, Fedor Predragović, Nikola Jelisić, Marin Popović, Haris Hajradinović, Riad Bajić, Armin Hodžić i Smail Prevljak.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje