Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Acacio Alfredo Casimiro: ”Da ne vjerujem u Slobodu ja danas ne bih bio ovdje” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pred velikim brojem medija danas su u hotelu Tuzla predstavljeni novi šef stručnog štaba i prvi asistent Crveno – crnih.

Acacio Alfredo Casimiro i Svetozar Perduv nisu krili uzbuđenje zbog dolaska u Rudarsku 2. u Tuzli. Iskusni portugalski stručnjak u Tuzli će imati svoj 15. trenerski angažman van svoje države.

“Veoma mi je drago što sam stigao u Bosnu, u Tuzlu, u jedan veliki klub kao što je Sloboda. Nadam se da ćemo uspješno sarađivati i da ćemo na radost svih ostvariti dobre rezultate. Ovo je za mog pomoćnika i mene veliki izazov i nadam se da ćemo sa ambicioznom upravom krenuti ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, a to je prije svega poštovanje FK Sloboda u fudbalskom svijetu”, poručio je Portugalac i dodao da će učiniti sve da ekipa igra dobar i pobjednički fudbal.

Casimiro priča nekoliko svjetskih jezika, a današnje obraćanje medijima je obavio na odličnom engleskom jeziku. Njegova desna ruka na Tušnju će biti Svetozar Perduv te obojica ističu da su pored poslovne suradnje veliki prijatelji u privatnom životu. Perduv je rođeni zeničanin i bivši fudbaler zeničkog Čelika u kojem je nastupao u periodu 1978-1986 nakon čega svoju profesionalnu karijeru u inozemstvu.

Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda objasnio je razloge angažmana iskusnog Portugalca čiji dolazak u Tuzlu je iznenadio bh. sportsku javnost.

”Veoma nam je drago što je gospodin Casimiro stigao u naš klub i grad. Očekujemo da će naš novi šef struke donijeti velike promjene, ako ne u bh. fudbal, onda sigurno u Slobodu. Imao sam samo pozitivne informacije o Casimiru. Puno smo istraživali ali samo ono što nas je zanimalo. Trebao nam je neko van Bosne i Hercegovine ko može donijeti svježinu, možda ne u bh. fudbal ali u FK Slobodu – da. To je presudilo. Čovjek koji je promijenio 15 klubova van Portugala, mislim da je adekvatan. Mislim da će opravdati našu odluku. Nama je čast sarađivat s njim”- istakao je predsjednik Husić.

Potpredsjednik Amer Karabegović naglasio da je Sloboda ispred svega:

“Aktuelna uprava Slobode sačinjava program rada koji je već uveliko obuhvatio aktivnosti za 2015. i 2016. godinu, te smo na putu ispunjenja našeg primarnog cilja, a to je da u konačnici na Tušnju gledamo evropske utakmice.”

Novi šef stručnog štaba Crveno – crnih Alfredo Casimiro i njegov pomoćnik Stanislav Perduv prvi uvid u igračke kapacitete našeg tima imaće već danas na memorijalnom meču u Banovićima gdje će naš tim odmjeriti snage sa ekipom Budućnosti.  (Piše Tuzlanski.ba/Fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje