Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri modela ženskog donjeg veša koji prikrivaju mane na tijelu

donji ves gaćice
Preuzmite sliku

Popularno

Osim estetskog faktora i udobnosti, gaćice imaju faktor kamufliranja mana na tijelu. Od najobičnijih pamučnih modela pa do gotovo nevidljivih krojeva trenutni izbor na tržištu je širok, čime je potraga za idealnim otežavajuća.

Ova tri modela gaćica ispunjavaju baš neke od zahtjeva koje imate.

Klasične bokserice, ali i takozvane hipsterice, gaćice niskog struka koje karakteriše udobnost i praktičnost prije svega, idealan su kroj koji se lako nosi ispod zahtjevnih materijala. Niski kroj koji seže do ispod bokova njihova je velika prednost jer na tijelu ne stvaraju lažni ‘šlauf’. Prilikom kupovine važno je odabrati optimalnu veličinu, nikako premalene jer će se urezati u tijelo dok prevelike neće odraditi svoju osnovnu funkciju nevidljivog komada rublja. Preporuka su gaćice od mikrofibera, bez vidljivih rubova i šavova koji se inače ocrtavaju ispod odjeće.

Jedan od ženama omiljenih i najpopularnijih komada donjeg veša su tange, prije svega zbog praktične funkcije. Njihovo nošenje jedini je način da se izbjegnu tragovi veša na zadnjici ispod haljina i pantalona, kao i nepoželjan efekt udvostručene zadnjice. Međutim, premale tange ili one s tankim i elastičnim rubom mogu biti itekako vidljive ispod tankih i prozračnih materijala. Zato birajte one s laganim šavom ili bez njega.

  • crveni-donji-ves
  • Vjerovatno jedan od omiljenih krojeva donjeg veša koji je brojnim damama omogućio nošenje najzahtjevnijih komada garderobe su steznik gaćice. Visoki kroj oblikuje kompletnu siluetu, naglašava struk i ciljano stanjuje i zaglađuje problematične zone stomaka. Prilikom odabira steznika vodite računa da ima neprimjetne šavove koji se neće nazirati ispod odjeće i da vam je udoban za nošenje. (ljepotaizdravlje.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,