Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Windows 12 stiže 2024. godine?

Preuzmite sliku

Prema navodima iz novog izvještaja, tempo kojim kojim Microsoft objavljuje nove verzije Windowsa se usporava, ali tempo kojim Microsoft objavljuje nove Windows funkcije se pojačava.

Drugim riječima, Windows 12 bi mogao da se očekuje tokom 2024. godine. Novi izvještaj sajta Windows Central otkriva Microsoftove planove o povratku isporuke novih verzija Windowsa svake tri godine, slično onome što je bilo sa Windows Vista, 7 i 8 verzijama.

To sugeriše da je Microsoft odustao od ažuriranja kodnog imena Sun Valley 3, koje su korisnici očekivali u nekom periodu tokom 2023. godine. Umjesto toga, Microsoft planira da objavi novi Windows tokom 2024.

Microsoft je u junu počeo da isporučuje 22H2, odnosno Sun Valley 2, ažuriranje koje je implementiralo veći broj izmena kompanijinog operativnog sistema. Tu je novi Start meni, redizajnirani Task Manager i novi File Explorer, prenosi B92.

Microsoftov novi plan objave ukazuje na to da će korisnici operativnog sistema dobijati velike i bitne funkcije jednom godišnje, a novi Windows bi bio objavljivan na svake tri godine. Stoga bismo Windows 12 verziju mogli vidjeti 2024. godine, nakon što je Windows 11 objavljen tokom 2021.

Zvaničnih informacija od strane Microsofta o pomenutim planovima nema, ali moguće je da će kompanija odložiti objavu nekih funkcija koje su planirane za Windows 11 i prebaciti ih u novu verziju operativnog sistema.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,