Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

United Grupa će svim Telemach BH korisnicima omogućiti TIDAL muzički servis

Preuzmite sliku

United Grupa potpisala je ekskluzivni ugovor koji će Telemach korisnicima u Bosni i Hercegovini omogućiti pristup TIDAL globalnoj muzičkoj platformi koja na jednom mjestu okuplja fanove i izvođače kroz originalni muzički sadržaj.

Vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, United Grupa, u okviru koje u Bosni i Hercegovini pored Telemach BH kompanije i njenih servisa EON i Total TV, medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BH, potpisala je ekskluzivni ugovor koji će korisnicima širom Jugoistočne Evrope omogućiti pristup TIDAL platformi.

TIDAL će uskoro biti dostupan Telemach BH korisnicima u Bosni i Hercegovini i omogućit će im neograničeni pristup TIDAL katalogu sa više od 70 miliona pjesama svih muzičkih žanrova i 250.000 najkvalitetnijih video sadržaja, među kojima su muzički spotovi, ekskluzivni prenosi koncerata i događaja, bez reklama.

Pored ekskluzivnih sadržaja, uz TIDAL su dostupne i hiljade muzičkih play lista koje su kreirali autori i muzički urednici, dokumentarni filmovi “iza kulisa” i intervjui sa raznim muzičarima među kojima su i pobjednici takmičenja pilot programa TIDAL Unplugged, Podcasti i serije kao što su  Rap Radar, CRWN,  Car Test i In Conversation.

“Prateći svjetski razvoj digitalnih tehnologija, svojim korisnicima ponovo želimo ponuditi nešto sasvim novo na tržištu u Bosni i Hercegovini. Saradnju sa Tidal platformom proširujemo dijapazon svojih usluga i servisa kako bismo korisnicima osigurali još jedno nezaboravno iskustvo ovaj put iz domena muzičke industrije”, rekao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach BH.

“Streaming zabavnih sadržaja je postao sastavni dio dana mnogih ljudi širom planete. Partnerstvo sa vodećom telekomunikacijskom kompanijom, United Grupom, omogućava nam da usluge pružimo još većem broju ljubitelja muzike širom Evrope”, rekao je Lior Tibon, oprativni direktor kompanije TIDAL.

TIDAL je muzički streaming servis koji pruža vrhunsko korisničko iskustvo svim ljubiteljima muzike.

Osim vrhunskog kvaliteta zvuka, videa visoke rezolucije i ekskluzivnih sadržaja, TIDAL korisnicima pruža i prenose uživo nastupe muzičkih zvijezda, druženje i upoznavanje sa izvođačima, preslušavanje albuma, intervjue, serije i druge originalne TIDAL sadržaje.

U pitanju je globalna muzička platforma koju su kreirale svjetske muzičke zvijezde i koja zbližava umjetnike i njihove obožavaoce kroz jedinstveni originalni sadržaj i ekskluzivne događaje.

Dostupna je u 56 zemalja, a u svom katalogu ima više od 70 miliona pjesama i 250.000 video zapisa visokog kvaliteta, zajedno sa originalnim video serijama, podcastima, hiljadama kreiranih playlista i otkrivanjem novih izvođača putem TIDAL Rising.

Uz želju osnivača da stvore održivi model za muzičku industriju, TIDAL je dostupan u premium i HiFi rezolucijama – što uključuje snimke sa potvrdom kvaliteta (MKA), Sony-eve snimke 360 reality Audio i Dolbi Atmos Music.

Za više informacija posjetite stranicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,