Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Umire li Twitter”? Muskov tvit neće se svidjeti zaposlenicima ove kompanije

Preuzmite sliku

Elon Musk kaže kako od deset osoba koje imaju najviše pratitelja na ovoj mreži mali broj njih često tvita i objavljuje sadržaj.

Od kada se saznalo da je Elon Musk postao većinski dioničar Twittera te da ulazi u upravni odbor kompanije, postalo je jasno da je pred tom društvenom mrežom zanimljivo i turbulentno razdoblje te da će nastupiti određene promjene. O kakvim se promjenama radi, Musk je dao naslutiti već prvim tvitovima nakon što se saznala njegova nova uloga u Twitteru, a to je uvođenje opcije uređivanja tvitova.

Najveći dioničar Twittera nije stao na tome te je u protekla 24 sata objavio brojne tvitove vezane uz ovu društvenu mrežu, a neki od njih neće se baš svidjeti zaposlenicima kompanije, koji su ionako zabrinuti zbog Muskove uloge u kompaniji.

U jednom od tih tvitova on se zapitao – “umire li Twitter”, pri čemu je mislio na neaktivnost najpopularnijih korisnika na ovoj mreži. Objavio je popis najpraćenijih deset profila na ovoj mreži koji imaju između 77 i 131 milion pratitelja i napisao kako većina tih osoba rijetko tvita te da objavljuju jako malo sadržaja. Kao primjer naveo je Taylor Swift za koju kaže da nije ništa objavila tri mjeseca, dok je Justin Bieber ove godine objavio samo jedan tvit.

Sam Musk nalazi se na osmom mjestu na ovom popisu i vjerovatno je najaktivniji korisnik među top-10 osoba s najvećim brojem pratitelja te se ponekad čini da živi na Twitteru jer konstantno nešto objavljuje i često komunicira s drugim korisnicima ove mreže.

Osim objave o “smrti Twittera”, Musk se na ovoj društvenoj mreži dotakao i postojeće opcije Twitter Blue za koju je predložio promjene – smanjenje cijene, mogućnost plaćanja u dogecoinu i zabranu oglašavanja.

Nakon toga postavio je nekoliko anketa zbog kojih se možemo zapitati je li mu neko hakirao profil. Naime, prvo je napravio anketu u kojoj je upitao treba li sjedište Twittera u San Franciscu pretvoriti u sklonište za beskućnike jer zaposlenici ionako tamo ne dolaze na posao, a nakon toga treba li iz Twittera izbaciti slovo “w”. (Zimo.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje