Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tristo miliona ljudi telefoniraju Messengerom

Preuzmite sliku

Facebookova chat aplikacija mogla bi ozbiljno ugroziti Skype i Viber. Od njenih milijardu korisnika njih više od 300 miliona upotrebljava je često za glasovne i video pozive.

Podatak o 300 miliona korisnika značajki za glasovne i video pozive u Messengeru iznio je direktor te aplikacije u Facebooku David Marcus tokom konferencije TechCrunch Disrupt 2016. Toliko korisnika ima i znatno duže prisutni Skype.

Facebook je uveo VoIP audio pozive 2013. godine, da bi tokom prošle u ponudu dodali i video pozive jedan-na-jedan, a u aprilu ove grupne glasovne pozive.

Iako su audio i video značajan dio Messengera, Facebook nije puno ulagao u razvoj virtualnog asistenta koji bi bio u istoj kategoriji s Alexom, Google Now, Siri ili Cortanom, što znači kako riskira zaostajanje u tom segmentu.

Googleova nova aplikacija za poruke Allo koristi mogućnosti nove značajke Assistant, proširenja za Google Now, i omogućava korisnicima stalni dvosmjerni dijalog s virtualnim asistentom. To bi mu moglo dati veliku prednost u odnosu na ono što Facebook ima za ponuditi.

S druge strane, Facebookova prednost je to što ima veliki broj botova na raspolaganju, a koji mogu obavljati širok raspon zadaća. (androidheadlines.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,