Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Talentovani gejmer: ‘NekiLik’ iz Gradačca predstavlja BiH na svjetskom finalu Red Bull M.E.O.

Preuzmite sliku

Nakon više od pet mjeseci globalnog prvenstva koje je ugostilo neke od najboljih mobile eSport igrača u Clash Royaleu, Brawl Starsu i Hearthstone igrama, druga Red Bull M.E.O. sezona završava se velikim finalom 25. i 26. aprila.

Druga sezona okupila je više od 15.000 učesnika i fantastičan je nastavak prvog izdanja. Stoga se se može zaključiti kako je ovo početak jedne dobre gejmerske tradicije.

Prvaci iz čak 30 zemalja svojim igrama osvojili su pravo učešća na završnici, koje se nažalost neće odigrati u Madridu. Zbog aktuelne situacije u svijetu, svi igrači-predstavnici svojih zemalja, zaigrat će od kuće.

Prije samo nekoliko mjeseci Asmir Gibić je osvojio po prvi put održane bh. kvalifikacije u Clash Royale igri, i time još jednom upisao BiH na veliku eSport mapu svijeta.

Ovaj šesnaestogodišnji mladić iz Gradačca, koji je u gejming vodama poznatiji kao “NekiLik”, imao je lagan put do finala ne izgubviši nijednu jedinu rundu, ali su njegove vještine stavljene na pravi test vrijedan borbe za titulu, odmah po dolasku u finale.

Dlanova „zalijepljenih“ za telefon, borba je trajala punih pet rundi i bila izjednačena do samog kraja. Krajnji rezultat od 3:2, kojim je NekiLik pobijedio suparnika „En1$-a“, dokaz je napete borbe dva velika eSport talenta koje naša zemlja ima.

Prenos dešavanja u svim igrama moguće je pratiti od 18. do 26. aprila na Red Bull Twitch kanalu. Bh. predstavnik će nastupiti 19. aprila, i uz uspjeh prvog dana, i u finalu 26. aprila sa početkom u 16h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje