Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Samsung prodaje bežični punjač: “Ubija do 99 posto bakterija u roku od 10 minuta”

Preuzmite sliku

Kako se svijet suočava sa pogubnim učincima pandemije COVID-19, ljudi su naučili da su držanje na maloj udaljenosti i redovno pranje ruku važan alat u ograničavanju prijenosa virusa.

Međutim, danas se pametni telefon smatra jednom od najprljavijih stvari koje neko može posjedovati. U pokušaju da svojim kupcima pruži mogućnost čišćenja telefona koja ne uključuje antibakterijsku maramicu, Samsung je počeo prodavati bežični UV punjač koji obećava “ubiti do 99 posto bakterija u roku od 10 minuta.”

ITFIT UV sterilizator vrlo je neupadljiva bijela kutija za koju Samsung kaže da je dovoljno prostrana da stane na Galaxy S20 Ultra. Međutim, nije ograničeno samo na Samsung-ove pametne telefone već i na bežične uređaje poput Galaxy Buds-a i Galaxy Watch-a, piše engadget.com.

  • Dovoljno je staviti uređaj u kutiju, povezati je s USB-C kablom na izvor energije i pritisnuti dugme.

    Punjač i sterilizator nije zvanični Samsungov dizajn nego ga kompanija prodaje u saradnji sa svojim podbrendom ITFIT-om, koji za južnokorejsku kompaniju pravi slušalice, selfie štapove i slično.

    Bežični UV punjači nisu ništa novo, ali im je popularnost porasla naglo pojavom koronavirusa.

    ITFIT UV Sterilizer košta oko 50 dolara i moguće ga je kupiti na Tajlandu, a da li će biti dostupan i šire, zasad nema informacija. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,