Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen najbezbjedniji telefon na svijetu

Preuzmite sliku

Iz Finske, zemlje koja nam je obezbijedila jedan od najpopularnijih telefona ikada, Nokiju 3310, dolazi mobilni telefon “Bittium Tough Mobile 2C”, telefon sa najboljim sistemima zaštite.

Ovaj smartfon je čvrst iznutra kao i spolja, ali to vješto prikriva suptilnim dizajnom biznis telefona. Radi na dva operativna sistema – stabilnom Androidu 9 i sopstvenom OS-u (koji je zasnovan na Androidu), a dolazi i sa besplatnim jubiko 5 NFC sigurnosnim ključem.

Dva operativna sistema su potpuno odvojeni jedan od drugog, a uređaj posjeduje i stalno uključen VPN i podršku za sopstveno upravljanje mobilnim uređajima, prenosi NN.

Sam uređaj je i MIL-STD-810G i IP67 sertifikovan, što znači da sigurno može da izdrži udarac. Takođe, dolazi i sa režimom privatnosti koji se može aktivirati jednim pritiskom na dugme, onemogućavajući blutut, mikrofon i kameru.

Podaci o cijeni još nisu dostupni, ali s obzirom na to da Tough Mobile 2  košta oko 1.400 eura, novi model 2C vjerovatno neće biti jeftiniji od toga.

Bitium mobilni telefoni, inače, nisu zastupljeni kod nas na tržištu (bar ne zvanično), ali imaju veliki ugled u poslovnom svijetu upravo zbog svoje bezbjednosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,