Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Podmornica za dvoje koju možete prevoziti svojim automobilom

Preuzmite sliku

Nemo teži tek 2500 kilograma, što je čini najlakšom podmornicom na svijetu kojom upravlja čovjek…

Oduvijek vas je zanimao podvodni svijet? Ljubitelji ste neobičnih morskih aktivnosti? Imate na raspolaganju 975 hiljada eura? Onda je osobna podmornica po imenu Nemo prava stvar za vas, prenosi punkufer.hr.

Nemo je djelo nizozemske kompanije U-Boat Worx, koja se već dokazala kao pouzdan izvor za izradu podmornica za komercijalne svrhe. Nemo je podmornica za dvije osobe koja može zaroniti na dubinu od 100 metara. Kreće se brzinom od 3 čvora, a u njoj možete biti pod vodom do osam sati.

 • Podmornica je duga 280 centimetara, široka 231 centimetar i visoka 155 centimetara. Drugim riječima, malena je i kompaktna te se može prevesti do plaže na prikolici automobila i porinuti se s bilo koje plaže.

  “Ultramoderni dizajn, oštre linije, hidrodinamički oblik i optimalan omjer snage i težine kombinovani su kako bi se stvorio ovaj instantni klasik,” rekli su u U-Boat Worxu.

  Kormilo podmornice nalikuje na prednji dio automobila te omogućava nesputan pogled na morsko dno. Povrh svega, Nemo teži tek 2500 kilograma, što je čini najlakšom podmornicom na svijetu kojom upravlja čovjek.

 • Trenutno se primaju narudžbe za kupovinu podmornice, a u cijenu je uključen i 12-dnevni kurs upravljanja plovilom na karipskom otoku Curaçao.

  Više o podmornici za dvoje saznajte na internetskoj stranici proizvođača.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,