Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Otkriven dizajn uređaja iPhone 11 i iPhone 11 Max

Popularno

Do službenog objavljivanja najnovije linije Appleovih pametnih telefona ostalo je nešto manje od šest mjeseci.

Prema najavama novi iPhone 11 imat će A13 čip, koji je već krenuo u proizvodnju, trostruku kameru, bežično reverzibilno punjenje i podvodni način rada.

Prema dosadašnjim informacijama iPhone 11 će imati trostruku stražnju kameru u kombinaciji 12 MP + 12 MP telefoto + 12 MP ultra-široka kamera. Sprijeda će navodno imati također 12 MP selfi kameru. Nekima se ne sviđa dizajna stražnje strane i smještaj kamera.

Navodno će imati i podvodni način rada koji će omogućiti da se smartfon koristi za snimanje pod vodom. Drugim riječima, dodirni zaslon će raditi i kada potpuno potopljen. To je dosta praktično i u svakodnevnoj upotrebi, primjerice na kiši.

Osim toga, očekuje se da će Apple nadograditi Haptic Engine na svojim nadolazećim modelima. To je tehnologija koju Apple koristi za stvaranje taktilnih dodira, poput vibracija. Uz to, iPhone 11 navodno će imati i reverzibilno bežično punjenje. međutim, ne očekujemo niti 5G uređaj, niti preklopni telefon iz Apple-a ove godine.

Trostruka kamera smještena u kvadratnom izbočenju koje strši iznad površine smartphonea uzrokovala je uzrokovalo nezadovoljstvo i razočaranje korisnika. Kako vama izgleda?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: