Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nervira vas novi izgled Facebooka? Možete vratiti stari, ali uz određene nedostatke….

Preuzmite sliku

Popularno

Postoji način kako zavarati Facebook i vratiti stari izgled te društvene mreže. Evo uputa kako to možete učiniti.

Prošlog je mjeseca Facebook učinio svoj zadnji redizajn obveznim, što znači kako je nemoguće vratiti se na stari izgled najveće društvene mreže svijeta.

Bar ne službeno. Naravno, postoji način kako zaobići tu prepreku i vratiti stari izgled Facebooka. Evo uputa kako to možete učiniti, piše tportal.

Kako vratiti stari izgled Facebooka

Do septembra ove godine u izborniku Settings postojala je mogućnost odabira između novog i starog izgleda. U međuvremenu je uklonjena, ali u pomoć su priskočili razvojni programeri izvan Facebooka.

Među njima je Matt Krause, autor proširenja za web preglednike Social Fixer, koji je napravio novo proširenje nazvano Old Layout, a koje stari izgled Facebooka vraća pomoću jednostavnog trika.

Proširenje se ne upušta u velike zahvate u računarski kod već umjesto toga zavara Facebook tako što vaš web preglednik predstavi kao staru krntiju koja ne može podržati novi izgled. Facebook se potom vrati na stari izgled jer im je važnije zadržati korisnike nego brinuti o tome je li ih neko zavarao zbog novog izgleda.

Kako bi upogonili ovo rješenje dovoljno je ugraditi Old Layout u vaš web preglednik. Možda ćete morati ponovno učitati Facebookovu stranicu kako bi došlo do promjene. Želite prijeći na novi izgled? Kliknite sličicu proširenja u izborniku web preglednika.

Ima i nedostataka

Proširenje Old Layout je dostupno za web preglednike Chrome, Firefox, Opera i novi Microsoft Edge.

Upozorit ćemo vas na moguće nedostatke korištenja ovog proširenja. Recimo, Facebook će vas stalno upozoravati kako koristite stari web preglednik, čak i ako ste instalirali najnovije izdanje.

Moguće je kako neke značajke Facebooka neće funkcionisati dok koristite Old Layout. Primjerice, možda nećete moći igrati neke igre ili pristupiti novijim značajkama.

Na kraju, u Facebooku mogu u bilo kojem trenutku ukinuti podršku za stari web preglednik iza kojeg se skrivate pa vam neće preostati drugo nego preći na novi izgled. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,