Subota, 4. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
iphone-6
Preuzmite sliku

Najbolji telefoni za selfije

Kamere na telefonima su jako bitna stavka. A prednja “selfie” kamera se jako visoko kotira kad je izbor telefona u pitanju. Ovo je naš izbor najboljih “selfie” telefona.

Oppo N1

Oppo N1 je najbolji telefon za selfije. Ovaj telefon uopšte nema prednju kameru ali zato ima mogućnost okretanja zadnje kamere. Tako da zadnja kamera može da bude i prednja. Kamera od 13MP sa dvostrukim LED blicem će vam zaista omogućiti odlične selfije.

HTC Desire Eye

HTC se jako potrudio oko kamere ovog telefona. Telefon kojem je prednja kamera skoro istih sprecifikacija kao prednja zaista mora da privuče pažnju svih selfie majstora.  Kamera od 13MP sa dvostrukim LEB blicem i HDR modom pravi odlične selfije i može se reći da je u itom rangu sa Oppo N1. Takođe ima i odličnu mogućnost  odvajanja selfija, tj. možete da upotrebljavate obje kamere u isto vrijeme, tako da možete da radite selfie i u isto vrijeme slikate u šta gledate sa zadnjom kamerom.

HTC One M9

Za razliku od HTC Desire Eye, M9 ima drugačiji pristup selfijima. On ima moćnu 4UltraPixel kameru. Prednost te kamere je što obezbjeđuje veći broj pixela, pa tako kupi veću količinu svjetlosti prilikom slikanja. Zbog toga slike koje su slikane u mračnim prostorijama ne djeluju zamućeno.

iPhone 6s

Dobra vijest za sve ljubitelje iPhone je ta da je Apple na novim verzijama iPhonea poboljšao prednje kamere. Tako da umjesto dosadašnjih 1.2MP imaju kamere od 5MP. Odlične prednje kamere zaista izoštravaju sliku, a imaju i Retina Flash opciju koja poveća svijetlost ekrana za 3x kada radite selfie. Tako da uvijek možete računati na dobru sliku.

NOKIA Lumia 735

Ovaj telefon je i pravljen kao telefon za selfije. Pa tako da ne treba trošiti riječi. Prednja kamera od 5MP sa širokim uglom hvatanja je zaista odlična za grupne portrete. Dodatak je i Lumia Selfie App koja vam donosi mnoge filtere i opcije za uređivanje selfija.

Sony Xperia C3

Koliko je Sony siguran u kvalitet prednje kamere Xperia C3 telefona govori i to da je prodaja cijele serija zasnovana na tome. Prednja kamera od 5MP sa blicem zaista omogućava odlične selfije. Takođe kamera može da obuhvati ogroman ugao tako da je dobra i za grupne selfije. U sebi ima i AR mode, koji vam daje efekte i razne dodatke prilikom slikanja. (balkanandroid.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,