Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Microsoft prestaje sa proizvodnjom Xbox-a: Legendarna konzola prodana u više od 80 miliona primjeraka (VIDEO)

Div iz Redmonda će nastaviti da prodaje preostale zalihe Xbox-a 360, a nastavit će i sa korisničkom podrškom za ovu platformu.

Kompanija Microsoft objavila je da će od danas zvanično prestati sa proizvodnjom konzole Xbox 360 koja se u prodaji pojavila prije više od deset godina.

Odluku je otkrio Fil Spencer, direktor Microsoftove Xbox divizije, u svom blogu. On je tom prilikom istakao kako je Xbox 360 imao velikog doprinosa u stvaranju čitave jedne generacije gamera koji su uživali u ekskluzivnim video-igricama poput Gears of War-a i Halo-a.

Microsoft je deset godina postojanja ove verzije Xbox-a proslavio u novembru prošle godine.

Xbox 360 znači puno za sve zaposlene u Microsoftu. Iako smo imali nevjerovatne doživljaje tokom svih ovih godina, realnost proizvodnje uređaja koji je star više od deceniju ipak nas je sustigla – napisao je Spencer.

Div iz Redmonda će nastaviti da prodaje preostale zalihe Xbox-a 360, a nastavit će i sa korisničkom podrškom za ovu platformu.

Od kada se Xbox 360 pojavio u prodaji 2005. godine, Microsoft je prodao više od 80 miliona primjeraka ove konzole. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,