Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kraj Facebooka kakvog poznajemo: Like se više neće prikazivati

Iz Facebooka su potvrdili da razmišljaju o skrivanju broja lajkova. Ukupan broj lajkova više neće biti javno vidljiv, nego će ga samo vidjeti osoba koja je objavila sadržaj.

Svjedoci smo da se sve češće nešto radi kako bi se objavilo na društvenim mrežama.

Sigurno vam je poznata ona “Ako nisi objavio, nisi ni bio”. Nažalost, svako putovanje, izlazak, obrok, kupljena stvar, sve se fotografiše i objavljuje na društvenim mrežama. S jednim jedinim ciljem, a to su lajkovi i “popularnost”.

Mnogi su počeli dijeliti samo one sadržaje koji bi im mogli donijeti veliki broj lajkova, a nerijetko vidimo da se brišu one objave koje nemaju “dovoljan” broj lajkova.

Brojna istraživanja su dokazala da Facebook negativno utječe na mentalno stanje korisnika, a pogotovo mladih.

Ono što je zamišljeno kao zabavno dijeljenje sadržaja i komunikacija s prijateljima za mnoge je izgubilo smisao, pa su Zuckerberg i ekipa odlučili nešto napraviti i vratiti taj početni smisao dijeljenja zanimljivog i ličnog sadržaja čiji cilj neće biti prikupljanje što većeg broja lajkova, prenosi Dnevnik.hr

U prvih pola godine s počeli s testiranjem skrivanja broja lajkova na Instagramu, a čini se da će to uskoro početi i na Facebooku.

Nakon što je Jane Manchun Wong u aplikaciji Facebooka za Android pronašla dokaze Facebookova testiranja skrivanja broja lajkova, novinari su kontaktirali  Zuckerbergovu kompaniju i raspitivali se o planovima kompanije vezanima za palac gore.

Iz Facebooka je potvrđeno da se razmišlja o skrivanju lajkova, ali još uvijek nije tačan datum kad će početi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje