Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Korisnici iPhonea tek sada otkrivaju čemu služi Appleov logo na poleđini

Preuzmite sliku

Jeste li znali da Appleov logo na pozadini njegovih mobitela nije samo ukras? Tiktokerica Jane Affairs nedavno je podijelila video u kojem je demonstrirala korištenje stražnje strane svojeg iPhonea.

“Danas ste naučili da je ovo doista gumb”, rekla je i pokazala na Appleov logo. Demonstrirala je i kako ga aktivirati i koristiti.

Nakon što otvorite postavke, dodirnite “Accessibility”, a zatim “Touch” u kategoriji “Physical and Motor”. Skrolajte do kraja, a zatim otvorite opciju “Back Tap”. Primijetit ćete da je ova opcija isključena prema zadanim postavkama te da je na vama da korištenje aktivirate uz “double” ili “triple tap”.

Stražnji dio svojeg iPhonea možete iskoristiti za kameru, screenshot, zaključavanje ekrana, kontrolu zvuka, uključivanje i isključivanje svjetiljke i drugo. Jane je odabrala “double tap” i stražnjom stranom svojeg iPhonea napravila screenshot.

@jane_affairs

♬ original sound – Jane Jane

U komentarima su mnogi izjavili kako nisu znali za ovu opciju te su je rado isprobali.

“Ovo zaista pali”, pisali su mnogi u komentarima.

Oni koji su s opcijom bili upoznati su je najčešće koristili za screenshot, poput Jane.

“Imala sam ovo omogućeno, ali me živciralo. Imala sam preko 300 nasumičnih screenshotova u galeriji”, napisala je jedna korisnica.

Jedan je korisnik napomenuo kako nije logo taj koji funkcionira kao gumb, nego cijela stražnja strana. No efekt je najjači na sredini iPhonea, gdje se nalazi logo, tako da je zabuna razumljiva. Ova je značajka inače implementirana dolaskom iOS-a 14, a radi na modelima iPhone 8 i novijima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,