Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drastična promjena na YouTube-u, evo šta će se dogoditi s opcijom ‘dislike’

Preuzmite sliku

YouTube je donio odluku da ispod videozapisa sakrije prikaz broja dislikeova.

YouTube je zaključio kako dislike opcija ispod videozapisa stvara probleme i često biva zloupotrebljavan od strane gledalaca. Sam eksperiment datira još od početka 2021. godine, kada je YouTube odlučio sakriti prikaz broja dislikeova. Eksperiment je prošao dobro i sada se širi na globalnoj razini.

Dislike opcija neće nestati, ali javnost neće imati uvid u broj dislikeova pod videozapisom. Samo kreator videozapisa imat će pristup ovim informacijama u YouTube Studio.

  • youtube233
  • “U sklopu ovog eksperimenta gledatelji su i dalje mogli vidjeti i koristiti opciju ne sviđa mi se. Međutim, budući da im broj nije bio vidljiv, otkrili smo da je manja vjerovatnost da će ciljati opciju za nesviđanje videozapisa kako bi povećali broj. Ukratko, podaci našeg eksperimenta pokazali su smanjenje učestalosti napada nesviđanja.

    Također smo izravno čuli od manjih autora i onih koji tek počinju da su nepravedno ciljani takvim ponašanjem — a naš je eksperiment potvrdio da se to događa u većem udjelu na manjim kanalima. Na temelju onoga što smo saznali, broj nesviđanja činimo privatnim na cijelom YouTubeu, ali opcija ne sviđa mi se neće nestati. Ova promjena počet će se postupno uvoditi danas” – stoji u službenom postu na YouTube blogu. (poslovni.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,