Ukoliko nemate ideju za ručak, a ne troši vam se mnogo vremena u kuhinji ovaj recept je za vas.
U pitanju je zapečena piletina sa špinatom, jednostavan, a ukusan obrok. Pored pilećeg filea i špinata u recept idu krem sir, trapist i parmezan, tako da već možete da zamislite kako miriše iz rerne dok dobija zlatnu koricu.
Sastojci:
350 g pilećeg filea
250 g krem sira
50 g špinata (isjeći na trakice)
so, biber, bijeli luk u granulama
25 g parmezana
60 g narendanog sira (preporuka trapist)
senf
Priprema:
Najprije iseći pileći file na šnicle, premazati senfom, pa poredati u podmazanu vatrostalnu posudu.
U jednoj posudi sjediniti krem sir, špinat, parmezan i začine.
Smjesu rasporediti preko piletine, pa odozgo posuti narendani sir.
Peći u unaprijed zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, u zavisnosti od rerne, to jest dok ne dobije lijepu zlatnu koricu.
(24sedam.rs)