Mrvičasta torta s Nutellom popularna je slastica koja se priprema u samo 15 minuta.
Mrvičasta prhka podloga s maslacem, punjena nadjevom od lješnjaka i čokolade, posuta s još malo prhkog tijesta i pečena do savršenstva…
Ovaj mrvičasti kolač s Nutellom hrskava je i ukusna poslastica koja provjereno nestaje s tanjira u tren oka. Jednostavna je, popis sastojaka je kratak, a sve što ti je potrebno jest jedna veća posuda za miješanje tijesta. Drugim riječima, nećeš se mučiti ni oko pripreme, a ni sa suđem, prenosi MissGastro.
Sastojci:
400 g brašna
120 g šećera
120 g maslaca (hladnog)
prstohvat soli
2 jaja
1/2 vrećice praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
400 g Nutelle
Priprema:
Zagrij rernu na 180 stepeni.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno sa šećerom, praškom za pecivo i vanilijom, a zatim dodaj maslac narezan na tanke listiće i jaja. Sastojke brzo miješaj rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu.
Kalup za torte ili dublji četvrtasti kalup obloži papirom za pečenje. Odvoji polovicu tijesta i ravnomjerno ju rasporedi po dnu kalupa.
Otopi Nutellu i prelij je po cijeloj podlozi.
Preostali dio tijesta razmrvi po sloju Nutelle.
Crumble stavi u rernu zagrijanu na 180 stepeni i peci 30 minuta, dok kolač ne postane lijepe zlatno smeđe boje.
Ostavi da se ohladi prije nego što ga izvadiš iz kalupa i poslužiš. (Tuzlanski.ba)