Ramazan je u islamskoj tradiciji bogat različitim običajima, tradicijama i jelima širom svijeta.
A samo osmišljanje iftara može biti poprilično zamorno i teško, pa je u tom smislu svaka pomoć i savjet uvijek dobrodošla.
Iftraski meni donosi recept za ćufte u povrću.
Sastojci
600 g mljevenog mesa
1 kašika vegete
1/2 pola kašičice bibera
peršun
2 glavica crvenog luka
1 kesa povrća za đuveč
1/2 šolje paradajz sosa
200 ml vode
Priprema
U mljeveno meso dodati rendanu jednu glavicu crvenog luk, vegetu, kašiku ulja, biber i peršun. Sve dobro sjediniti i napraviti manje ćufte. Na ulju u tavi prepržiti ćufte da porumene.
Posebno izdinstati crveni luk na ulju, a zatim dodati povrće. Dinstati vrlo kratko i dodati paradajz sos. Sve staviti u tepsiju, poredati ćufte i preliti sa 200 ml vode. Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Staviti u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!