Piletina, tjestenina i sos od indijskog oraha, savršena kombinacija okusa.
Sastojci: 400 g tjestenine, 300 g piletine bez kostiju po želji, malo ulja za prženje
Sos: 150 g indijskih oraha, 250 ml vode, 1/2 limuna, 1/2 kašičice bijelog luka u prah, sol i biber
Priprema: Indijski orah potopite u vodi preko noći ili u vruću vodu oko sat vremena prije pripreme sosa. Ocijedite vodu u kojoj su bili i stavite ih u blender sa začinima i malo-pomalo dolivajte vodu. Imajte na umu da će se sos zgusnuti kada malo odstoji i kada ga budete zagrijali. Miksajte sastojke dok ne dobijete glatku tečnost.
U tavi na malo ulja propržite komadiće piletine, koje ste prethodno posolili i pobiberili, dok ne dobiju zlatnu boju. Prelijte piletinu pripremljenim sosom od indijskog oraha i prokuhajte na laganoj temperaturi par minuta da se sos zgusne. Zatim prelijte sos sa piletinom preko prethodno skuhane tjestenine i poslužite sa sezonskom salatom po želji. (zadovoljna.hr)