Ovaj desert je nešto najukusnije što možete spremiti u kratkom vremenu.
Napomena, recept za kremu od limuna je ispod.
Sastojci:
– 2 limuna
– 4 žašike bijelog ruma (po želji)
– 100 g šećera u prahu
– 250 g piškota
– 250 g mascarponea
– 5 kašika kreme od limuna
– 2 velika jajeta
– 150 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Naribajte koricu oba limuna pa iscijedite sok.
Pomiješajte sok limuna s rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane.
Dublju četvrtastu posudu (oko 25 x 25 cm) obložite papirom za pečenje. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Izmiksajte i slatko vrhnje.
Potom mikserom izradite mascarpone, preostali šećer, kremu od limuna, dva žumanjka i koricu limuna.
U smjesu s mascarponeom najprije umiješajte izmiksano vrhnje, a potom i bjelanjke. Poslužite se drvenom kašikom ili špatulom.
Umočite piškote u pripremljenu mješavinu ruma, limunova soka i šećera. Posložite dio po dnu posude pa premažite polovicom pripremljene kreme.
Nastavite sa slojem natopljenih piškota i završite kremom. Zagladite kremu nožem, prekrijte folijom i stavite u frižider na barem četiri sata.
Evo kako napraviti kremu od limuna:
Sastojci:
– 2 žumanjka
– 2 jaja
– 200 g šećera
– prstohvat soli
– limunova korica
– 180 ml limunova soka
– 150 g maslaca
Priprema:
Žumanjke, jaja, šećer i prstohvat soli stavite u lonac te dobro izmiješajte miskerom.
Sastojcima umiješajte koricu i sok limuna, a naposljetku dodajte maslac. Smjesu zagrijte na laganoj do umjerenoj vatri neprestano miješajući. (24sata.hr)