Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept za slane palačinke sa špinatom koje ćete poželjeti isprobati čim prije

Preuzmite sliku

Palačinke u različitim varijantama popularne su u cijelom svijetu. Možete ih jesti sa slanim ili slatkim dodacima, punjenjima i preljevima, odličan su izbor za doručak, a njima se volimo zasladiti i nakon ručka, odnosno večere, piše Journal.hr.

Preklopljene, zamotane, američke, japanske, danske, volimo ih u svim verzijama.

Iako ih češće jedemo sa slatkim dodacima za desert, slana verzija palačinki je idealna za lagani ručak ili brunch. Priprema je jednostavna pa ćete za čas na tanjiru imati ukusan obrok. Punjene su nadjevom od svježeg kozjeg sira, a po želji ih možete dodatno obogatiti dimljenim lososom, šunkom i salatom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zara Home Official (@zarahome)

Sastojci:

Tijesto:

200 ml mlijeka

100 g svježeg špinata

1 jaje

130 g brašna tip 450

1 prašak za pecivo

Sol i papar

Nadjev:

100 g svježeg kozjeg sira

50 ml vrhnja za šlag

2 šnite dimljenog lososa

1 žlica kavijara od pastrve

1 grančica kopra

med

Priprema:

Tijesto:

Špinat prelijte kipućom vodom i usitnite štapnim mikserom. Dodajte mlijeko, jaje, brašno, sol, prašak za pecivo i papar. Dobro izmiješajte. Neka odstoji dok pripremate nadjev.

Nadjev:

Izmiješajte kozji sir s malo vrhnja. Istucite ostatak vrhnja i postupno dodajte kozji sir.

Kratko prepecite tijesto na tavi. Servirajte na tanjir i dodajte nadjev. Ako želite, možete dodati dimljeni losos.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,