Iskoristite ostatke i napravite finu paleta punjenih jaja. Donosimo vam dva recepta…
Jaja s paprikom i maslinama
Sastojci: 12 jaja, 1/2 šoljice nasjeckanog pršuta, 5 nasjeckanih maslina, 1/4 šoljice nasjeckane paprike, kašika senfa, 1/2 šoljice kiselog vrhnja, 2 kašike majoneze, sol, biber, malo mljevenog bijelog luka
Priprema: Jaja skuhajte, ogulite i prepolovite. Izvadite žumanjke pa ih pomiješajte s pršutom, maslinama, paprikom, senfom, vrhnjem majonezom, bijelim lukom, senfom i paprom. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa je utisnite u polovice bjelanjaka.
Mediteranska jaja
Sastojci: 6 tvrdo kuhanih jaja, 2 kašike tune ili oslića iz limenke, kašika majoneze, kašika senfa, 2 kašike kapara, 6 maslina, luk, prstohvat mljevene paprike, biber, maslinovo ulje; pladanj: paradajz, 2 krompira, masline, kapari, inćuni, maslinovo ulje
Priprema: Ogulite jaja, razdvojite ih i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pomiješajte sastojke te dodajte žumanjke. Pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Napunite bjelanjke smjesom. Na pladanj poslažite paradajz narezan na kriške i kuhani krompir narezan na kolutove. Prelijte s malo maslinova ulja. Poslažite jaja te ukrasite inćunima, maslinama i kaparima.
(Tuzlanski.ba)