Počela je sezona jagoda i jednostavno im se ne može odoljeti pa ih možete staviti i u savršene kremaste kolače.
Prva smjesa:
• 30 ml mlijeka
• 7 jaja
• 100 g šećera
• 2 kašike želatine
• mahuna vanilije (srž)
• 100 ml čvrsto tučenog slatkog vrhnja
Druga smjesa:
• 200 g jagoda narezati na kockice
• 70 g šećera u prahu
• 10 ml vode
• 1 vanilin šećer
• malo cimeta
Biskvit:
• 3 jaja
• 50 g šećera
• 100 g brašna
• 1 kašika mlijeka
• 1 manja kašika cimeta
• 1 vanilin šećer
• prašak za pecivo
• malo limunove korice i soka od limuna
Priprema
Za prvu smjesu sve sastojke osim vrhnja stavite u jedan lonac i kuhajte na laganoj vatri 4 minute. Ohladite. Umiješajte u smjesu 100 ml čvrsto tučenog slatkog vrhnja.
Za drugu smjesu pomiješajte sve sastojke pa pustite da zakipe te ih umiješajte s prvom smjesom nakon što se ohladila.
Za biskvit jaja istucite sa šećerom i umiješajte preostale sastojke. Pecite na 180°C 15-20 minuta. Kad se biskvit ispekao i ohladio, prepolovite ga i nadjenite pripremljenim parfeom, a po želji i dekoršite šlagom. (Tuzlanski.ba/Ženski portal)