Donosimo vam recept za neodoljiv spoj čokolade i voća…
Sastojci
- 4-5 većih jabuka
- 450 g brašna
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- 180 g šećera
- 3 kašičice cimeta
- 2 kašike kakaa
- 3 jajeta
- 80 ml ulja
- 100 g čokolade sjeckane na kockice
- 100 g sjeckanih oraha
Priprema
Rernu zagrijte na 160 stepeni. Jabuke narendajte. U posudi pomješajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao. U većoj posudi pomješajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umješajte brašno s dodacima pa dodajte nasječenu čokoladu i orahe. Mješajte tek toliko da se sastojci povežu.
Ulijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm. Pecite 60 do 70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa ako želite, prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa malo oraha, cimeta ili kandiranim jabukama.
(zenskiportal.ba)