Ako ste među onima koji nestrpljivo čekaju sezonu jagoda, onda imamo još jedan slatki recept koji bi vam se mogao svidjeti.
Radi se o šarloti od jagoda. Torta, šarlota može praviti s voćem po želji, a i kremice su promjenjive.
Danas je ovaj recept, ipak s jagodama. Šarlota se bezo sprema i ne treba joj pećenje.
Sastojci:
Za kremu:
1 limun šećer
1 vanilin šećer
150 grama šećera u prahu
600 ml čvrstog jogurta
150 grama sira mascarponea
2 vrećice mljevene želatine
200 ml slatkog vrhnja
Ostalo:
500 grama jagoda (možda malo više – ovisi o dekoraciji)
400 grama piškota
300 ml mlijeka
1 vanilin šećer
Priprema:
Krema s jogurtom i maskarponeom:
Želatinu pripremite s vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete je pripremiti u lončiću. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.
Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.
Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje. Podignite još iznad da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.
Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmješajte. (Zadovoljna.hr)