Pica je mnogima prvi izbor za brzinski obrok. Međutim, neretko se desi da nam testo ne ispadne dobro, a tome “kumuju” brojni razlozi.
Probajte omiljeno jelo na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
Sastojci:
Tijesto:
1 kg krompira
30 g Putera
1 jaje
so
Nadjev:
100 g kečapa
150 g šunke
150 g mocarela sira ili kačkavalja
1 kašičica origana
Priprema:
Krompir oljuštite, isjecite na kockice i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša. Procjedite, dodajte puter, so, jaje i sjedinite mikserom. Podmažite okrugli pleh prečnika 28-30 cm i rasporedite smjesu kao podlogu za picu. Pecite 10 minuta u zagrijanoj rerni na 220 stepeni.
Tijesto odozgo treba da bude suho. Izvadite iz rerne, stavite kečap, isjeckanu šunku i mocarelu ili narendan kačkavalj. Vratite u rernu još 10 minuta. (Krstarica)