Srijeda, 26. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Naučite da pravite pravi domaći hljeb

Volite pojesti domaći hljeb, e naučite ga spremati sami… 

Sastojci:

1 gram suhog kvasca

1 kilogram brašna

20 grama soli so

680 mililitara vode

Kako pripremiti:

Zamijesiti sve sastojke i ostaviti 20 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim premjesiti, ali rastezati tijesto i preklapati (povučete dlanovima jednu stranu, pa preklopiti, i tako nekoliko puta).

Ostaviti da miruje opet 20 minuta. Tako još tri puta uraditi, sa odmaranjem po 20 minuta. Nakon što je tijesto četiri puta premiješeno i odmaralo ostaviti ga preko noći na sobnoj temperaturi.

Ujutro ga prepoloviti na dva dijela, staviti u šerpu sa poklopcem i ostaviti još 50 minuta da nadođu.

Peći 30 minuta na 250 stepeni sa poklopcem, a onda još 10 minuta na 230 stepeni bez poklopca. (Super Recepti)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,