Zašto ne biste napravili promjenu i umjesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinovati s pekmezom, voćem…
Sastojci:
-2 žumanjka
1/4 šolje šećera
1/2 šolje mlijeka
3/4 šolje mješavine za palačinke
4 bjelanjka
Za posluživanje:
-maslac
-slatki sirup ili pekmez
-razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
-šlag po želji
Trebat će vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.
Priprema:
Izmiješajte s mikserom žumanjke, šećer, mlijeko i mješavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smjesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudvice. U drugoj posudi s mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu za palačinke i pazite da se snijeg ne rastopi.
Namastite dva metalna kalupa i stavite na tavu te namjestite plamenik na najmanju vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tave i oprezno ih preokrenite. Kuhajte još 5 minuta te ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili pekmezom te šumskim voćem ili nekom vrstom bobica, a odlično je i sa šlagom, prenosi 24sata.hr. (Tuzlanski.ba)