Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Lisnato pecivo sa špinatom i feta sirom

Male pogačice sa špinatom odličan su obrok koji možete nositi sa sobom na posao.

Pripremaju se vrlo brzo od lisnatog tijesta i idealne su za doručak, prenosi Ženski magazin.

Potrebni sastojci:     

Jedno pakovanje lisnatog tijesta

Maslinovo ulje

Jedna glavica crnog luka

Jedan praziluk

2 čena bijelog luka

500 grama špinata

2 jajeta

30 grama feta sira

sok od pola limuna

susam

Način pripreme:

Crni luk i praziluk sitno isjeckajte i prelijte maslinovim uljem. Dodajte sjeckani bijeli luk i dinstajte na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte listove špinata i dinstajte dok voda ne ispari.

U dinstani špinat sa lukom dodajte jedno jaje, sok limuna i sir. Dobro promiješati i ostaviti smjesu. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Tijesto malo istanjite i isjecite na kvadrate veličine 5-6 centimetara. Razdijelite svaki kvadrat na 4 dijela nožem. Na svaki komad testa stavite smjesu sa špinatom i sirom i preklopite je na drugu stranu. Pritiskajte ivice viljuškom da biste ih dobro zatvorili.

Premažite pogačice umućenim jajetom i dodajte malo susama prije pečenja. Pecite pogačice dok ne porumene. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,