Male pogačice sa špinatom odličan su obrok koji možete nositi sa sobom na posao.
Pripremaju se vrlo brzo od lisnatog tijesta i idealne su za doručak, prenosi Ženski magazin.
Potrebni sastojci:
Jedno pakovanje lisnatog tijesta
Maslinovo ulje
Jedna glavica crnog luka
Jedan praziluk
2 čena bijelog luka
500 grama špinata
2 jajeta
30 grama feta sira
sok od pola limuna
susam
Način pripreme:
Crni luk i praziluk sitno isjeckajte i prelijte maslinovim uljem. Dodajte sjeckani bijeli luk i dinstajte na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte listove špinata i dinstajte dok voda ne ispari.
U dinstani špinat sa lukom dodajte jedno jaje, sok limuna i sir. Dobro promiješati i ostaviti smjesu. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Tijesto malo istanjite i isjecite na kvadrate veličine 5-6 centimetara. Razdijelite svaki kvadrat na 4 dijela nožem. Na svaki komad testa stavite smjesu sa špinatom i sirom i preklopite je na drugu stranu. Pritiskajte ivice viljuškom da biste ih dobro zatvorili.
Premažite pogačice umućenim jajetom i dodajte malo susama prije pečenja. Pecite pogačice dok ne porumene. (Tuzlanski.ba)