Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kremasti kolač od kokosa koji se topi u ustima, gotov za 20 minuta

Preuzmite sliku

Popularno

U ljetnim mjesecima najviše volimo recepte za slastice koji nam ne oduzimaju previše vremena, a još više volimo one zbog kojih ne moramo paliti rernu.

Recept za kremasti kolač od kokosa koji se topi u ustima, a koji je gotov za 20 minuta. Pročitajte ga u nastavku.

Sastojci za kolač od kokosa:

oko 300 g petit keksa

500 g mascarponea

500 ml vrhnja za šlag

200 g bijele čokolade

200 g kokosa

malo mlijeka za umakanje

Kolač od kokosa – priprema:

Kekse umačite u mlijeko i složite na pladanj s obručem (20 x 28 cm). Možete ih slagati i u lim za pečenje.

U posudu dodajte mascarpone i istopljenu bijelu čokoladu koju ste prohladili. Izradite mikserom.

Posebno izradite vrhnje za šlag, ali nemojte ga premutiti. Čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada je okrenete, dovoljno ste miksali.

Šlag dodajte u pripremljeni mascarpone i polako miješajte špatulom.

Dodajte kokos i sve sjedinite.

Pola kreme rasporedite preko keksa.

Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme.

Preostalu kremu rasporedite preko keksa.

Kolač stavite u frižider, najbolje preko noći da keksi omekšaju i sastojci se spoje. (Zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,