Limončelo je veoma teško napraviti, a cijeli proces traje i do tri sedmice, ali jedna blogerka tvrdi da ovaj liker može da bude gotov za 10 dana.
Recept, objavljen na blogu “Brown Eyed Baker” imao je više od 16.000 pregleda, a Pintereset ga je proglasio jednim od najboljih recepata za ovo piće, prenosi B92.
Umjesto skupocjenog pića za poklon, dragim osobama možete da poklonite liker koji ste sami napravili i pritom uštedjeli novac.
Sastojci:
– litar votke
– 10 limunova
– pet šoljica vode
– četiri šoljice šećera
Limun je potrebno oprati i oguliti, staviti koru u staklenu posudu i preliti je votkom. Nakon deset dana stajanja, votka će poprimiti žutu boju, a nakon cijeđenja u nju treba dodati prokuhanu vodu i šećer.
Prije sipanja u flaše, liker je potrebno procijediti još jednom, nakon čega je spreman za konzumiranje. (Tuzlanski.ba)