Voćna salata jedno je od jednostavnih i brzih jela, a obiluje vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima.
Bilo bi poželjno da salata odstoji neko vrijeme, barem dvadesetak minuta u frižideru prije posluživanja
Sastojci:
jagode – 1 kg
borovnice – 180 g
maline – 180 g
kivi – 3 komada
narandža – 1komad
jabuka – 2 komada
mango – 1komad
grožđe – 180 g
med – 85 g
narandžin sok – 85ml
sok iz jednog limuna
Priprema:
Med, narandžin sok i ocijeđeni limun stavite u malu zdjelu te miješajte dok se sve ne stopi zajedno. U drugoj zdjeli pomiješajte voće, s time da kivi, narandže, jabuke i mango morate očistiti i izrezati. Pripazite da izrežete na dovoljno male komade kako biste to mogli jesti kao salatu.
Na samom kraju, prelijte salatu s prelivom koji ste na početku pripremili te ostavite u frižideru do samog posluživanja. Čak bi bilo poželjno da odstoji neko vrijeme, barem dvadesetak minuta. (Vijesti.me)