Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jednostavna torta od maka bez pečenja

Preuzmite sliku

Ova lagana torta je savršen desert koji ćete pripremiti bez upotrebe rerne, piše Ženski magazin.

Sastojci:

Za podlogu:

60 g keksa

2 kašike rastopljenog maslaca

kašičica mlijeka

Fil:     

250 g maskarpone sira

150 g maka

kašika mljevenog badema

500 ml fondana

2 kašike šećera u prahu

2 kašičice želatina

Dekoracija: 

1/2 šolje fondana

150 g maskarpone sira

2 kašike šećera u prahu

Priprema:

1. Pomiješajte keks sa maslacem i mlijekom. Napravite podlogu za tortu i stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

2. Pomiješajte sir sa makom i bademima. Dodajte šećer u prahu. Rastvorite želatin u 100 ml kipuće vode. Sipajte u pripremljen fil i kratko promiješajte. Dodajte mak i stavite preko kore od keksa. Stavite u frižider na 4 sata.

3. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Uz miješanje, dodajte kašiku fondana. Stavite u konditorski špric i ukrasite tortu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,