Ova lagana torta je savršen desert koji ćete pripremiti bez upotrebe rerne, piše Ženski magazin.
Sastojci:
Za podlogu:
60 g keksa
2 kašike rastopljenog maslaca
kašičica mlijeka
Fil:
250 g maskarpone sira
150 g maka
kašika mljevenog badema
500 ml fondana
2 kašike šećera u prahu
2 kašičice želatina
Dekoracija:
1/2 šolje fondana
150 g maskarpone sira
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
1. Pomiješajte keks sa maslacem i mlijekom. Napravite podlogu za tortu i stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
2. Pomiješajte sir sa makom i bademima. Dodajte šećer u prahu. Rastvorite želatin u 100 ml kipuće vode. Sipajte u pripremljen fil i kratko promiješajte. Dodajte mak i stavite preko kore od keksa. Stavite u frižider na 4 sata.
3. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Uz miješanje, dodajte kašiku fondana. Stavite u konditorski špric i ukrasite tortu. (Tuzlanski.ba)