Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jednostavan recept za odlične krofne od jagoda koje se peku u rerni

Preuzmite sliku

Popularno

Domaće krofne uglavnom pravimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krofne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept, prenosi 24sata.hr.

Sastojci:

-Neslani maslac
-Biljno ulje
-3/4 šolje šećera
-Jaja
-Ekstrakt vanilije
-Mlijeko
-Višenamjensko brašno
-Prašak za pecivo
-Sol
Svježe jagode

Za glazuru:

-Šećer u prahu
-Mlijeko

  • Upute:

    Zagrijte rernu na 175 stepeni Celzijevih. Poprskajte posude za krofne s neprianjajućim sprejem za pečenje. U veliku posudu za miješanje dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte da se sjedini i ostavite smjesu sa strane.

    U posebnu posudu dodajte mlijeko, ulje, šećer, jaje, maslac i vaniliju. Miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u mokre. Zatim dodajte boju za hranu (nije obavezno). Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jagode i umiješajte u tijesto. Kašikom dodajte tijesto u posudu za krofne. Pecite 9-10 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohlade 10 minuta.

    Za glazuru: U srednje velikoj posudi umutite šećer u prahu i mlijeko. Stavite komad folije ispod rešetke s krofnama kako biste lijepo raspršili glazuru. Izlijte glazuru iz posude na krofne, piše Kitchen Fun(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,