Arancini di riso su pržene loptice riže punjene sirom ili nekom drugom namirnicom. To tradicionalno talijansko jelo obično se priprema kada treba potrošiti višak rižota od prethodnog dana…
Sastojci za kuglice:
300 g kuhanog rižota (ili kuhane riže)
150 grama krušnih mrvica
1 jaje
4 kašike naribanog sira parmezana
šaka nasjeckanog svježeg peršuna
so i biber po želji
Punjenje za kuglice:
100 grama sira mozzarella
Priprema:
1. U rižoto (ili kuhanu rižu) dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršun i začine, sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
2. Od dobijene smjese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa je napunite sirom mozzarellom ili nekim drugim punjenjem poput umaka bolonjez.
3. Ponovo zamijesite kuglicu pa je panirajte s jajetom i krušnim mrvicama.
4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.
5. Poslužite ih s umakom po želji, prenosi Punkufer.hr.
U videu pogledajte kako Gennaro Contaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije. (Tuzlanski.ba)