Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Idealno za novogodišnji desert: Puslica jelka

Preuzmite sliku

Popularno

Ukusne i neodoljive puslice u prazničnom izdanju.

Sastojci

  • 2 bjelanceta
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica limunovog soka
  • malo prehrambene zelene boje
  • malo čokolade
  • malo putera

Priprema

Umutite bjelanca sa šećerom u prahu. Kada se dobije čvrst snijeg, dodati limunov sok i još malo mutiti. Dodati prehrambenu zelenu boju i od dobijene mase špricem formirati jelke. Sušiti ih u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni.

Kada je pečeno, posuti sa malo prah šećera da se dobije izgled napadalog snijega. Na vrh staviti čokoladnu zvijezdicu – otopite čokoladu sa malo putera tako da dobijete gustu smjesu, špricem formirajte oblike na aluminijumskoj foliji, pa ih ohladite u frižideru. Kada se ohladi, odvojte nožem od folije i dekorišite jelkice.

(zenskiportal.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,