Ukusne i neodoljive puslice u prazničnom izdanju.
Sastojci
- 2 bjelanceta
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica limunovog soka
- malo prehrambene zelene boje
- malo čokolade
- malo putera
Priprema
Umutite bjelanca sa šećerom u prahu. Kada se dobije čvrst snijeg, dodati limunov sok i još malo mutiti. Dodati prehrambenu zelenu boju i od dobijene mase špricem formirati jelke. Sušiti ih u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni.
Kada je pečeno, posuti sa malo prah šećera da se dobije izgled napadalog snijega. Na vrh staviti čokoladnu zvijezdicu – otopite čokoladu sa malo putera tako da dobijete gustu smjesu, špricem formirajte oblike na aluminijumskoj foliji, pa ih ohladite u frižideru. Kada se ohladi, odvojte nožem od folije i dekorišite jelkice.
(zenskiportal.ba)